Kinesitherapie

Manuele therapie, Kiné Vorselaar

Manuele Therapie

Doel: beter laten functioneren van gewrichten, houding en beweging verbeteren. Wordt vooral gebruikt bij nek-en rugproblemen, maar ook bij blokkades in andere gewrichten wordt de manuele therapie aangewend. Effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. 

Sportkinesitherapie , Kiné Vorselaar

Sportkinesitherapie

Preventie en behandeling van sportgerelateerde en orthopedische letsels. Typische voorbeelden zijn enkelverstuikingen, spierletsels (scheur, verrekking of contractuur), voorste kruisbandletsels, meniscusletsels, schouderklachten, achillespeesklachten, …

Er is aandacht voor het sportspecifieke karakter van de revalidatie. Er wordt opgebouwd naar eventuele competitie en daarbij krijg je aangepast trainingsadvies en sportspecifieke oefeningen

Sportmassage, Kiné Vorselaar

Sportmassage

Voorkomt spierletsels, verhoogt de doorbloeding en de flexibiliteit. Te stijve spieren zorgen immers voor een verhoogd risico op blessures. Door de massages zullen melkzuur en andere afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Een massage kan zowel voor als na het sporten. Vóór het sporten zorgt het ervoor dat het uithoudingsvermogen verhoogt. Na het sporten zorgt het voor een vlugger herstel en werkt het relaxerend.

Indiba Activ Proionic, kiné Vorselaar

Indiba Activ Proionic®

Revalideer als een topsporter
De Indiba Activ behandeling zet de intra- en extracellulaire ionen op een specifieke manier in beweging. Deze frequentie (448Hz) bezit de eigenschap dat ze de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling verhoogt door zuurstof en voedingsstoffen aan te brengen. Met de activering van de microcirculatie stimuleert het Proionic® systeem de fibroblasten en activeert het de aanmaak van collageen.
De celprocessen en de activering van de uitwisselingen door het Proionic® systeem bevorderen de wondheling en hebben pijnstillende, ontstekingsremmende en fibrolytische eigenschappen.

Kine-Vorselaar

Dry Needling

Dry needling is een evidence based nieuwe behandelmethode. Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als accupunctuur. Bij dry needling is het enkel de bedoeling om triggerpoints (verkrampt deeltje in de spier) in bepaalde spieren te ontspannen. Bij accupunctuur is het effect eerder energetisch.


Voor meer informatie of een afspraak: mail aurelie@kinevorselaar.be of tel. 0496/085 800

Contactgegevens

Kiné Vorselaar 
Rentmeesterblok 3 
2290 Vorselaar
Tel:  0496/ 085 800   

Openingsuren

Enkel op afspraak

© Copyright 2018 - M-webdesign - All Rights Reserved

Made with Mobirise - More here